Camera-inspectie

Mobiele camera-inspectie units

Voor terugkerende rioolproblemen (rioolverstoppingen) hebben wij de beschikking over mobiele camera-inspectie units om de rioolbuis van binnenuit in kleur te bekijken en de oorzaak van de storing/ontstopping op te sporen. Deze kleurenbeelden zijn direct zichtbaar op een tv-scherm. De opdrachtgever kan zo duidelijk zien waaraan het in de riolering mankeert. Op het scherm zijn de beelden duidelijk te volgen en calamiteiten in de riolering zijn goed in te schatten.

Indicaties mankement riolering

Indicaties dat er iets aan de riolering mankeert zijn o.a. regelmatig terugkerende verstopping, rioollucht in en om het huis, verzakkingen in de tuin of bestratingen, rioolwater in de kruipruimte van de woning, borrelende afvoerputjes en sifons. Voordat er geïnspecteerd gaat worden, moeten de leidingen met hogedruk gereinigd/ontstopt worden om een helder beeld van het inwendige van de rioolleiding te krijgen en om te voorkomen dat de camera door vuil voor de lens het zicht kwijtraakt.

Camera-inspectie met tv-scherm

Camera-inspectie met tv-scherm bij rioolverstoppingen

Voordelen camera-inspectie

Heel veel verborgen gebreken zijn op deze manier al zichtbaar gemaakt met deze inspecties en zijn door onze medewerkers vakkundig hersteld. Het grote voordeel van een camera-inspectie is het voorkomen van onnodig hak- en breekwerk. De camera is voorzien van een zender die bovengronds is te lokaliseren. De plaats van het probleem kan hierdoor gemakkelijk gevonden en gericht verholpen worden. Met onze camera kunnen we rioolleidingen inspecteren van Ø 40 mm tot en met Ø 150 mm en hij kan tevens worden ingezet bij afvoerleidingen vanaf Ø 50 mm met 90º bochten.

De camera beschikt over een duwkabel van 30 m.

Camerakop

Camerakop van camera bij rioolverstoppingen

NaviTrack Scout Plaatsbepaler voor camera

NaviTrack Scout plaatsbepaler bij rioolverstoppingen

Neem contact op

Riolering specialist Twello

0571 - 271673

0571 - 276650

info@rioleringspecialisttwello.nl

Oude Rijksstraatweg 23
7391 MB Twello

Volg ons ook op Google+